Motokrosové závodiště Michaela Špačka v Poběžovicích

Provozní řád

Provozovatel: Michael 118, z.s. IČO 08630321

PROVOZNÍ ŘÁD MOTOKROSOVÉHO ZÁVODIŠTĚ

Motokrosové závodiště slouží k pořádání motokrosových závodů, tréninků a jiných sportovních a odpočinkových aktivit.

Návštěvníci areálu i jezdci jsou povinni se před vstupem do areálu seznámit s Provozním řádem závodiště a dodržovat jej.

Mimo určené tréninkové časy a motokrosové závody je do areálu vstup a vjezd povolen pouze na základě osobní domluvy s majiteli.

Vstup a vjezd na závodiště je povolen pouze v místech označených tabulemi. Návštěvníci a jezdci musí dbát pokynů pořadatelů.

Při opakovaném porušení zásad Provozního řádu může být návštěvníkovi nebo jezdci odmítnut přístup do areálu nebo může být návštěvník při nevhodném chování požádán, aby opustil areál závodiště.

Motocykly je možné nastartovat jen v prostoru vjezdu na trať. Pohyb motocyklů a jiných speciálů je možný pouze po motokrosové trati za předpokladu důsledného dodržování bezpečnosti provozu, s ohledem na ostatní návštěvníky. Zvláštní ohled je třeba brát na minimalizaci rušení okolí hlukem.

Je povinnost se chovat ohleduplně k přírodě (fauně a flóře).

Jezdci jsou povinni se před vjezdem na trať informovat u zodpovědné osoby na aktuální variantu tratě a tuto si nejprve pomalým zaváděcím kolem prohlédnout.

Na motokrosové trati se mohou pohybovat motocykly a jiné sportovní speciály, které splňují příslušné technické podmínky. Jezdci i stroje musí mít povinnou výbavu a výstroj.

Pohyb návštěvníků v celém areálu a jízda na motorových vozidlech je na vlastní nebezpečí. Provozovatel nezajišťuje lékařskou ani technickou pomoc.

Z důvodu bezpečnosti musí mít jezdci při tréninku zajištěn vlastní doprovod, který je schopen, v případě potřeby, poskytnout první pomoc nebo přivolat lékaře.

Ježdění v areálu bez doprovodu je zakázáno!

Jezdci trénují na vlastní nebezpečí!

V celém areálu je třeba brát ohled na pohybující se zvířata ( např. ovce).

Jezdci na motorových vozidlech musí přizpůsobit způsob jízdy tak, aby svým chováním a rozhodováním neohrozili ostatní jezdce ani návštěvníky areálu a nepoškodili majetek provozovatele.

Jezdec/divák zodpovídá za škodu, kterou způsobí provozovateli areálu a třetím osobám zaviněným porušením povinností stanovených v tomto Provozním řádu a v ostatních obecně závazných právních předpisech.

Jízda pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek je zakázána.

Osoby mladší 18 let mohou užívat motokrosovou trať pouze v doprovodu alespoň jedné osoby starší 18 let.

Osobám mladším 15 let je povolena jízda po trati na motocyklu pouze za přímého dohledu rodičů nebo jejich zástupců.

V případě nutnosti si provozovatel vyhrazuje právo již probíhající závod, soustředění nebo trénink omezit nebo zastavit a to bez náhrady nákladů.

Provádět opravy a údržbu motocyklů při sportovních akcích je povoleno pouze na vyhrazeném místě a se souhlasem provozovatele.

Mytí a číštění motocyklů je povoleno pouze na místech určených k této činnosti.

V případě, že dojde k znečištění zeminy pohonnými hmotami nebo jinými ropnými látkami, je původce tohoto znečištění povinen tuto skutečnost bez prodlení oznámit odpovědné osobě provozovatele. Totéž platí i v případě znečištění příjezdové komunikace a ostatních ploch areálu. Odpovědná osoba provozovatele pořídí o oznámeném znečištění jednoduchý záznam a zajistí odstranění následků na náklady původce znečištění.

Provozovatel neručí za škody na majetku jezdců ani za odložené věci.

V CELÉM AREÁLU JE ZAKÁZÁNO

vylévání tekutin, zvláště ropných,

používání okolních ploch jako WC,

vstup na okolní pozemky nesouvisející s motokrosovým závodištěm,

odhazování odpadků.

TRÉNINKY

Pro trénink se stanovuje doba provozu na:

ÚTERÝ:  14 – 20 hodin

ČTVRTEK: 14 – 20 hodin

SOBOTA: 10 – 20 hodin

Trénink na vlastní nebezpečí!

Ve dnech státních a jiných svátků je možná osobní domluva. Mimo tyto doby je vstup a vjezd do areálu zakázán!

Při tréninku jezdci musí:

dodržovat časový rozvrh tréninků, omezit hlučnost a prašnost tak, aby neobtěžovali okolí, dbát na to, aby nepoškozovali nadměrně trať – jízdou na rozmoklé trati apod.

V případě zájmu o účast na brigádách se můžete se domluvit s provozovatelem závodiště.

V případě, že se jezdec brigád neúčastní je možné trénovat za úplatu (dle předchozí domluvy s provozovatelem závodiště na telefonním čísle 602 307 390) a to následující:

50 – 65 ccm – ZDARMA

85 ccm – 100,- Kč

125 ccm a výše – 300,- Kč

Čtyřkolky – 400,- Kč

 

Zkoušení startu mimo prostor vyznačený k této činnosti je přísně zakázán. V případě poškozování zelených ploch hrozí sankce ve výši až 10 000,- Kč

V případě opakování tohoto prohřešku hrozí zákaz trénování v areálu pro dané osoby.

Pokud se jezdec bude chovat nebezpěčně pro jiné účastníky či diváky hrozí mu pokuta ve výši až 10 000,- Kč a vyhoštění z areálu.

Ničení, rabování, vandalismus či krádež majetku areálu je nepřijatelný a bude pokutován od částky 40 000,- Kč výše.

Trénování mimo tréninkové dny bez domluvy s majitelem je pod pokutou 4 000,- Kč v případě opakování tohoto prohřešku bude osoba potrestána pokutou až do výše 45 000,- Kč.

 

MOTOKROSOVÉ ZÁVODY

Vstup a vjezd do areálu v den motokrosu je od 6:00 do 20:00 hodin, popř. dle instrukcí provozovatele.

Jezdci musí dodržovat Všeobecný sportovní řád AČR a ostatní platné řády Automotoklubu ČR.

Jezdci musí dodržovat pokyny pořadatelů.